STRYGEKVARTETTEN AKELA

Mandag d. 13. november kl. 19.00 i Vejen Kirke


Strygekvartetten AKELA blev dannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i 2019 og har sidenhen, med vejledning af professor Tim Frederiksen, fortolket det klassiske kvartetrepertoire med nærvær og nysgerrighed til kammermusikfestivaler, internationale masterclasses, konkurrencer og koncerter rundt i ind- og udland.

De fire musikere i AKELA er Gustav Ranum og Clara Glasdam på violin, Kirsten Wilbrandt Kjær på bratsch og Oskar Reuben Friis-Hansen på cello. Før ensemblets etablering har alle medlemmer spillet sammen på kryds og tværs siden barndommen, og de deler derfor både musikalske rødder og et tæt venskab.

AKELA betyder glæde, og glæde er netop en præmis for kvartettens sammenspil. Glæden ved musikken, glæden ved at skabe og glæden ved at give.

AKELA har en stærk drøm om at være et vedkommende og inspirerende ensemble, og har derfor i løbet af årene arrangeret og spillet koncerter af meget forskellig karakter - fra højskolekoncerter krydret med sang og fortælling, klassiske kvartetkoncerter i prominente koncertsale, side-by-side-koncerter med det musikalske vækstlag til plejehjemskoncerter i et Corona-nedlukket Danmark.

AKELA har spillet omkring 50 koncerter nationalt og internationalt og udmærkede sig i 2021 ved at vinde førsteprisen i ENKOR International Chamber Music Competition. Derudover har kvartetten deltaget i talrige masterclasses med blandt andet Hatto Beyerle (Alban Berg Kvartetten), Johannes Meissl (Artis Quartett) og Den Danske Strygekvartet.

Hver især er alle i kvartetten en aktiv del af det danske musikliv, både solistisk og som assistenter i symfoniorkestre. For dem alle gælder dog, at den store passion er kammermusikken, som de altid stræber efter at udforske med kreativitet, varme og åbenhed.

Koncertprogram:

  • Haydn – strygekvartet op. 77/2
  • Kølster – strygekvartet no. 2
  • Mendelssohn – strygekvartet no. 4

Koncerten er arrangeret i samarbejde med Vejen Menighedsråd.

Evt. tilmelding til koncerten: til Jan Hansen på tlf. 61 61 53 32, Indbetaling på Mobilpay 99 705 eller konto 1551 8715633851

Billetsalg ved døren!

Entré: 125 kr. for medlemmer / 150 kr. for ikke medlemmer