PERNILLE BEJER

Udstilling på Vejen Bibliotek onsdag den 8. november til fredag den 8. december
Fernisering fredag den 8. september kl. 16, hvor kunstneren vil fortælle om sit virke


Pernille Bejer, der bor i Bredebro, skriver:

At beskrive min arbejdsmetode eller kunstneriske praksis i forhold til grafik sådan teoretisk – vil afsløre, at jeg tumler glad og nørdet ud af eksperimenterende processer inden for en traditionel grafisk vej. Traditionel – fordi hos mig er der ingen computer ind over – sådan er det bare. Det er ren snak mellem kobberplade, radernål, sværten og mine hjernevindinger. Det er ætsninger, fladbidning, koldnål og andre måder at belægge og bearbejde kobberpladen på, der er omdrejningspunktet. Der har været boremaskine og sågar enkelte uldtråde iblandet ind i mellem. Og så er aftørringen af pladen essentiel for mig. Processen i billedmageriet på kobberpladen er for mig altopslugende nærvær i et samspil mellem fantasi og det teknisk mulige. Inde i hovedet har jeg ideer og forestillinger om motiv (gerne abstrak) i spil med pladens grænser. Dertil er jeg søgende omkring det tekniske – hvad er muligt og hvad vil der ske hvis.....?

Jeg er optaget af flader og streger – prøver at få de to elementer til at synge og skabe bevægelse – med sværte som dragende tryllemiddel.

Jeg er udleveret til den sort/hvide verden. Kontraster og overgange mellem lys og mørke, lethed og tyngde er omdrejningspunkter for mine arbejder. Farver er ikke nødvendige, men de kan pirre med en diskret accent og også nogle gange knalde fuldt ud på værket.

Omkring motiver vil jeg ikke love noget. Nogle af mine grafiske tryk refererer måske til natur i bred forstand – detaljer eller vidder, men aldrig således at noget med sikkerhed kan placeres, genkendes og navngives, men som ide, antydning eller anelse. Organiske former i enkle opsætninger.

Mine værker er derfor uden titler.

Billedkunstner/grafiker/arkitekt

Medlem af Billedkunstnernes Forbund (BKF), Danske Grafikere (DG) m.m.

www.pernillebejer.dk