FORMANDSBERETING 2023 FOR MUSEUMS– OG KUNSTFORENINGEN FOR VEJEN OG OMEGN

(fra februar 2022 - februar 2023)


Af Formand for Museums – og Kunstforeningen for Vejen og Omegn Inge Lise Møller Jensen ved generalforsamlingen den 1. februar 2023, der blev afholdt på Vejen Kunstmuseum

Hovedopgaver for bestyrelsen i perioden

 • 13 gennemførte arrangementer
 • Udgivelse af bladet K.O.T
 • Genåbningen af museet
 • Nyt system til medlemskartotek

Bestyrelsen bag Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn har i 2022 arrangeret og gennemført 13 forskellige kulturelle arrangementer.

 • 4. marts 2022: Musikaften med Bugge og Jensen på Knudepunktet
 • 20. april 2022: Musikaften med guitarist Frederik Munk Larsen og cellist Ida Riegels
 • 26. april 2022: Fernisering Bjarke Regn Svendsen
 • 21. maj 2022: Heldagstur til Herning med besøg på Carl-Henning Pedersen Museet, Ingvard Cronhammers Elia, de geometriske haver og foredrag med Bitten Damgaard mv.
 • 8. juni 2022: Leif Davidsen, Fra Lenin til Putin i samarbejde med biblioteket.
 • 22. juni 2022: Foredrag om møbelsnedker Ejnar Pedersen og PP-møbler v. Sten Hansen
 • 7. september – 5. oktober 2022: Udstilling med malerier af Helga Hallas Bjerg
 • 29. september 2022: Besøg hos Georg Jensen Damask i Kolding
 • 10. september 2022: Sensommertur til Fanø med besøg på Fanø Kunstmuseum og flere gallerier. Kunstneren Marco Brodde fortalte om sin kunst.
 • 11. oktober 2022: Koncert med Lars Hannibal og Michaela Petri, der var det første musikarrangement tilbage på Kunstmuseet efter renoveringen.
 • 2. november 2022: Foredrag om kunstneren Tal R v. Kamma Overgaard Hansen
 • 1. november 2022 Fernisering af udstilling med Kirstine Vaaben og Kirsten Klein.
 • 6. december 2022 Julekoncert med Ribe Kammerkor på Vejen Kunstmuseum

Nyt logo

I 2022 fik vi lavet nyt LOGO for foreningen af Sophus Ejler Jepsen. Det blev bl.a. brugt til en flyer, der var klar til genindvielsen af kunstmuseet den 2. juli 2022.


Modellen af havhestebrønden som den står i den nye udstilling. Gave til Vejen Kunstmuseum ved genindvielsen af museet den 2. juli 2022
I 2022 har Museums – og Kunstforeningen for Vejen og Omegn skænket en lille model af Niels Skovgaards Havhestebrønd af porcelæn, vandkunst, udført hos B&G. Omkring 1912-1916. En større version udført i norsk terpentin står i Grønnegården i Designmuseum Danmark, København.

Denne model af Havhesten har altid været i Nils Skovgaards families eje. Niels Skovgaards oldebørn, besluttede, at de ville lade Vejen Kunstmuseum få en mulighed for at købe den.

Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn købte den for 25.000 kr. og skænkede den til museet.

Det var en gave ved genindvielse af Vejen Kunstmuseum


Medlemstal og andre aktiviteter
I 2022 fik vi 43 nye medlemmer. Ved sidste generalforsamling var der 367 medlemmer. Nu er der 410 medlemmer. I takt med at der ved genindvielsen af museet blev indført entre og mulighed for at købe årskort, besluttede foreningen, at der var smart at man kunne købe medlemskabet samme sted. Medlemskartoteket bliver derfor lagt ind i museets system. Bestyrelsen var den 30. april 2022 på udvekslingsbesøg hos Kerteminde Museumsforening på Johannes Larsen Museet. De ville gerne høre om hvordan vi driver vores forening.
Kommende arrangementer
Jeg vil også reklamere lidt for de kommende arrangementer

3. februar – 2. marts 2023           Udstilling med Anna Østergaard

24. februar 2023                          Musikaften med spisning og underholdning ved Tine Lilholt og Klaus Thrane.

21. marts 2023                            Koncert med Eskær Trioen.

31. marts – 27. april 2023           Udstilling med Lise Burgaard

16. – 19. maj 2023                      Kunstrejse til Bornholm

Se mere i K.O.T., på hjemmesiden: www.vejenkunstforening.dk og Facebooksiden ”Museums- og Kunstforeningen for Vejen og Omegn”.

Tak
Karen Marie Knudsen stopper i bestyrelsen til denne generalforsamling. Jeg vil gerne sige tak til Karen Marie Knudsen for samarbejdet og hendes store indsats.

Karen Marie har været med i bestyrelsen siden 2009 og engageret taget del i arbejdet i både udstillingsudvalget, musikudvalget og en periode i turudvalget. Hun har sammen med Else Marie Brødsgaard sørget for ophængning af plakater og hun var den, der tog sig af madbestilling til vores musikarrangement med spisning. Desuden har hun en periode haft kassererposten.

Desuden vil jeg gerne sige tak for det gode samarbejde til hele bestyrelsen, Jan Jepsen for revision af regnskabet, Poul Verner Nielsen for at være dirigent ved generalforsamlingen, Marie Ulsdal for at spille til sang. Vejen Kunstmuseum og hele personalet, Vejen Bibliotek for samarbejde om arrangementer og Ugeavisen for omtale af vores arrangementer.

Bestyrelsen har efterfølgende konstitueret sig med Inge Lise Møller Jensen som formand, Marianne Roland Munch som næstformand og Jan Hansen som kasserer. Øvrige medlemmer er Gunna Kjelstrøm, Peter Simoni, Else Marie Brødsgaard og nyvalgt Susanne Storm.