ULLA BILLE - FRA AMATØR TIL PROFESSIONEL

 

Udstilling på Vejen Bibliotek

 

Fra fredag den 6. april – fredag den 4. maj

 

Billedkunstner Ulla Bille er vokset op i København, kom i 1957 til Ebeltoft, blev student fra Grenå Gymnasium i 1965, ergoterapeut i 1969, og har siden uddannet sig som billedkunstner på Aarhus Kunstakademi 1979 – 1983. Ulla Bille er medlem af billedkunstnerforbundet BFK og Kvindelige Kunstneres Samfund KKS.

Ullas mor, der selv var tegner, betroede meget tidligt datteren, at hun ikke var noget særligt, og at hendes tegnerier tydede på, at hun aldrig blev andet end amatør. Derfor måtte hun sørge for at få en ordentlig uddannelse.

Efter at have fået en god uddannelse, stiftet familie og siden være blevet skilt, søgte hun ind på Århus Kunstakademi, og her oplevede hun en stor glæde ved at bruge stærke farver på sine lærreder. Ulla Bille er i dag en særdeles velanskrevet landskabsmaler, hvor især Færøerne og Grønland har givet megen inspiration, men også dansk natur med valmuer, høns og køer har fundet plads på lærrederne.

Portrætter blev næste trin i udviklingen. De livlige farver i en naturalistisk malemåde kan ikke skjule hendes glæde over at arbejde med mennesker på denne positive måde. Malerierne udstråler en intimitet i al deres lysfyldte atmosfære.

Siden 1984 har hun udstillet mange forskellige steder med sine portrætter af unge og gamle, drenge og piger, mænd og kvinder, kendte og ukendte, og efterhånden som hendes ry som portrætmaler har bredt sig, er det i stadig højere grad her, at den store efterspørgsel efter hendes kunnen har centreret sig.

 

Der er udgivet en bog om Ulla Bille ”Portrætkunstneren. Maleren Ulla Billes billedunivers” af forfatter Poul Blak.