NÅR KUNSTEN SITRER


Tre kunstnere, tre kvinder, tre liv - én mand. En tværkunstneriskforestil/ing om kvindens liv i skyggen af manden og i lyset af kunsten. Vi belyser historien om dem i dette teaterstykke om kunst, kærlighed og identitet.

Når Kunsten Sitrer er en vandreforestilling gennem et kunstmuseum, hvor vi følger tre kvindelige kunstneres liv med J. F. Willumsen. De fik en plads i centrum af kultureliten, men blev det en plads bagved manden og hans billedkunst?

Det er kvinderne Juliette, Edith og Michelle, vi sætter fokus på, når vi diskuterer livet, kunsten og kærligheden i denne indendørs vandreforestilling. De var kvinder, muser, partnere, modeller og kunstnere. De blev anerkendt som Willumsens medkunstnere, men blev de også anerkendt som selvstændige kunstnere? Og hvordan ser eftertiden på dem.

I nyskreven dramatik af Reumert-vindende dramatiker Simone Isabel Nørgaard dykker vi ned i deres fortælling og trækker tråde til en nutid, hvor køn stadig opleves som en hindring for at opnå anerkendelse for sin kunst.

Skuespillere: Iris Thomsen, Kristine Nørgaard & Karen Nielsen

Iscenesættelse: Sofie Pallesen

Dramatiker: Simone Isabel Nørgaard.

Scenograf: Filippa Berglund

Lyddesigner: Mikkel Peter Larsen

Dramaturg: Anja Ohlsen

Kommunikation og fotograf: Cæciliie Philipa

Forestillingen er blevet til i samarbejde med Willumsens Museum