Udstilling fra fredag 5. april til torsdag 3. maj 2024

Sted: Vejen BibliotekKirsten Bøgh (f. 1962) interesserer sig for stilleben og interiør, som en kulturel hukommelse. De rum vi bevæger os i og de menneskelige daglige genstande vil eksistere til alle tider. Dermed knytter stillebenet sig til gentagelsen og referer til de oversete genstande i vores liv.

Det kan være det, vi finder fashionabelt, f.eks. designstolen, den der bløde lænestol fra marskandiseren, krukken, skålen eller blomsterbuketten på bordet. Med andre ord intimsfæren. Derfor går hun på jagt i boligmagasiner, hvor hun finder forskellige elementer, som bliver brugt i malerierne

Interiøret og stillebenet er bearbejdet med underliggende toner fra persiske tæppemønstre. Indimellem opstår et rum, der i fraværet af menneskikkelsen inviterer til, at vi kan træde ind og selv indtage en plads. Andre gange står vi som tilskuere til et tableau – en uopnåelig drøm.

Kirsten arbejder med de modsætninger, som billedets forskellige farvelag og former spiller ud mod hinanden, og de splintrede elementer bliver sat sammen til en ny helhed. På den måde bliver malerierne et ornament over ”dagligdagens udsigt”.

I pausen serverer vi en let anretning, som er inkl. i prisen.

Kirstens kunstneriske uddannelse
1991-96 Det Fynske Kunstakademi.
2003 -06 Bachelor i kunsthistorie, Københavns Universitet.

Se og læs mere om Kirsten Bøgh på hendes hjemmeside: www.kirstenboegh.dk

Fernisering: fredag den 5. april kl. 15.30.