NORDISK AFTEN MED ET ITALIENSK STREJF

 

Koncert onsdag den 19. september kl. 19.30

Med Diana Panzeri Jacobsen og Riivo Sarpik

 

Den dansk-italienske mezzosopran Diana Panzeri Jakobsen bliver akkompagneret af pianist Riivo Sarapik i en koncert, som består af nordiske romancer og italienske arier af bl.a. Grieg, Lange-Müller, Vivaldi og Puccini. Disse bliver i løbet af koncerten kort introduceret.

 

Riivo er født i Estland og er uddannet pianist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København. Sidenhen har Riivo specialiseret sig i belcanto operastilen ved Bel Canto Institute i Firenze. Diana og Riivo har samarbejdet i mange år og afholdt koncerter flere steder i Danmark. Diana har qua sit italienske blod i årene et særligt forhold til den italienske musik. Hun holder også meget af den smukke danske sangskat, som hun med stor indlevelse formår at formidle til både det smalle og brede publikum.

 

Diana er ligeledes uddannet fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med højeste karakter og videregående operastudier i London. Hun har bl.a. medvirket i en stribe kendte operaer som Carmen, Tryllefløjten, La Traviata samt Dido og Aeneas.

Diana Panzeri udtaler, at musik er et fælles udtryksmiddel, som uanset alder og sted kan gøre et uudsletteligt indtryk på os. Musik er mere end ord, og musikken begynder der, hvor ordene slutter. Musik vækker minder. Alle kender genkendelsens glæde, når man hører en melodi, som får tankerne tilbage til barndommen eller til en bestemt person.